WordPress webshop

Online verkopen met een WordPress webshop

Ook voor WordPress webshops zijn er allerlei designs en toepassingen te vinden. Een design wordt meestal ‘thema’ of ‘template’ genoemd. Toepassingen noemt men plugins. Een design of plugin is zeer eenvoudig via de WordPress beheeromgeving te installeren. Er bestaan ook verschillende webshop plugins en extra’s. Een voorbeeld daarvan is de shopplugin, te vinden op Shopplugin.net. Op de website van Shopplugin kun je ook webshop voorbeelden zien van anderen die hun webshop hebben gemaakt met behulp van WordPress. Een populaire gratis webshop plugin voor wordpress is WooCommerce.

Wanneer je maar wilt kun je op deze manier een WordPress website dus uitbreiden naar een WordPress webshop. Bij de meeste webshop toepassingen worden verschillende betaalmodules aangeboden, zoals Ideal, Paypal, Creditcard, etcetera. Deze betaalmodules komen meestal ook in de vorm van een plugin en zijn dus even gemakkelijk bij de webshop te installeren. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je een eigen webshop wilt beginnen.

Waarschijnlijk zul je je moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel en een administratie bijhouden. Ook is het niet onverstandig een degelijk businessplan te schrijven voordat je begint (Websiteles heeft partners die je voordelig hierbij kunnen helpen, vraag naar de mogelijkheden!). Zoals bij elke onderneming moet je ook bij een webshop rekening houden met maandelijkse kosten en is het goed om een kleine financiële reserve te hebben. Doe je huiswerk en laat je goed adviseren door bijvoorbeeld de mensen bij de KvK of natuurlijk ons eigen team.

Dan is er nog een heel belangrijk websitetechnisch aspect dat bij een webshop komt kijken; een veilige betaalverbinding. Hiervoor heb je een zogenaamd SSL-certificaat nodig. Een SSL-certificaat zorgt ervoor dat jouw website een uniek IP-adres krijgt en er betalingen kunnen worden gedaan via jouw website. Normaal gesproken staan er namelijk meerdere websites op één server, met allemaal hetzelfde IP-adres. Een SSL-certificaat is verkrijgbaar vanaf ongeveer € 139,- per jaar en zorgt ervoor dat een veilige betaalverbinding (https://www.jouwdomeinnaam.nl) tot stand kan komen. Houd dus ook rekening met deze kosten. Je kunt deze kosten vermijden door gebruik te maken van een betaalservice. De transacties van jouw WordPress webshop vinden dan plaats binnen een veilige omgeving van de betaaldienst, waarvoor je gemiddeld 50 cent per transactie betaald.

Meer informatie

Ben je ook benieuwd wat WordPress voor jou zou kunnen betekenen? Neem dan nu contact met ons op.

[maxbutton id=1]